Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Ďalší chodec to má za sebou ...

tragická dopravná nehoda

Chodec zrážku s vozidlom neprežil

 

             Dnes dopoludnia okolo 11,00 hod. v okrese Košice-okolie došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol ďalší ľudský život. 44-ročný Košičan s osobným motorovým vozidlom zn. Škoda Octávia za obcou Košické Olšany smerom na obec Ďurďošík, zrazil 69-ročného chodca z Košíc, ktorý kráčal po krajnici v protismere jazdy vozidiel. Chodec pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ za účasti súdneho znalca z odboru dopravy. Dopravu na mieste nehody regulovali  policajti. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené. Pravdepodobnou príčinou tejto nehody bolo nevenovanie sa plne vedeniu motorového vozidla zo strany vodiča, miera zavinenia a priebeh nehody sú predmetom vyšetrovania.

VaaV design

V Košickom kraji v tomto roku evidujeme už tretiu smrteľnú dopravnú nehodu s tragickým koncom pre chodca aj napriek tomu, že policajti v Košickom kraji od začiatku roka vykonali už niekoľko opatrení a akcií zameraných práve na tento najslabší článok cestnej premávky. Chodcov ale aj vodičov policajti neustále vyzývajú a upozorňujú na dodržiavanie pravidiel v cestnej premávke, na vzájomné rešpektovanie sa a opatrnosť najmä v blízkosti priechodov pre chodcov. Túto činnosť vykonávajú denno-denne v rámci výkonu služby, ale aj počas osobitných foriem dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Takýchto osobitných kontrol bolo okresnými riaditeľstvami PZ v kraji vykonaných od začiatku roka 18, pričom ďalšia je naplánovaná /ako sme už avizovali/ práve na zajtrajší deň 12. februára. Počas nej sa policajti v celom kraji  zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi, hlavne chodcami s dôrazom na používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti chodcami a používanie priechodov pre chodcov, taktiež na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a naopak

V súvislosti s týmito tragickými nehodami policajti na území kraja ešte viac zvýšili výkon služby najmä v okolí priechodov pre chodcov, kde sa zameriavajú nielen na nemotorových účastníkov cestnej premávky, ale aj sprísnili kontroly dodržiavania základných povinností vodičov voči chodcom, ako aj spôsobom pohybu chodcov po komunikáciách, dodržiavanie osobitných ustanovení o chodcoch ako aj dodržiavanie svetelných znamení cestných svetelných signalizácií nemotorovými účastníkmi. V tomto smere bude polícia riešiť priestupky nekompromisne v súlade zo zákonom o priestupkoch. Chodcovi môže byť uložená pokuta vo výške 50,- eur a v správnom konaní až 100,- eur.

Zdroj: kpt. Ing. Alexander Szabó - hovorca KR PZ KE

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...