Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Poslanec Baculík upozorňuje: Smerácko-kádehácky návrh rozpočtu môže paralyzovať fungovanie BBSK

bbsk

Aj keď poslanci klubu SMER-SD a KDH na poslednom zasadnutí v Kremničke predložili návrh, aby boli z rozpočtu spolufinancované projekty v sociálnej oblasti a projekty stredných škôl, proti bolo trinásť poslancov. Kotleba rozpočet v takomto rozsahu určite nepodpíše a už sa začali proti Smerákom s kádehákmi ozývať aj ďalší poslanci.

„Demianov (SMER-SD) návrh neodráža reálne potreby kraja a môže spôsobiť paralyzovanie jeho fungovania,“ tvrdí poslanec Pavol Baculík. „Peniaze vo výške 1 milión eur určené podľa Demianovho návrhu na investície však navrhli čerpať z prostriedkov určených na mzdy zamestnancov BBSK. Lenže nejedná sa len o úplaty úradníkov, ale aj učiteľov, zamestnancov domovov sociálnych služieb, divadiel, knižníc, a iných, ktoré zriaďuje kraj,“ zdôrazňuje Baculík.

Demianov návrh ponechal plánovanú výšku miezd na úrovni roku 2013 a nezohľadnil tak zákonné navyšovanie miezd k 1. januáru 2014. „Ku koncu roka 2014 nebude mať BBSK na mzdy pre všetkých týchto  zamestnancov,“ upozorňuje Baculík a tým aj vysvetľuje prečo zahlasoval proti Smerákom s KDH. Tento klub chce zrušiť aj všetky kompetencie predsedu župy pri nakladaní s financiami. „Vladimír Maňka mal predtým uznesením zastupiteľstva  schválené takmer neobmedzené kompetencie presunu neobmedzenej výšky finančných prostriedkov v rámci jednotlivých programov rozpočtu," vysvetľuje baculík. Podľa nového n ávrhu nebude môcť Marian Kotleba presunúť bez súhlasu zastupiteľstva ani jeden cent, s čím nesúhlasilo okrem Baculíka ďalších trinásť poslancov. „V samospráve je bežné, že má zvolený predstaviteľ schválený určitý limit, v rámci ktorého  môže pružne reagovať na vzniknuté situácie, pretože rozpočet nedokáže peniaze zadeliť do jednotlivých položiek presne na cent. Bolo by dobré, keby si novinári overili,  v akej výške  má ten ktorý starosta, primátor alebo  predseda VÚC kompetencie presúvať finančné čiastky podľa  potrieb daného samosprávneho územia,“ dodal Pavol Baculík.

bbsk

PAVOL BACULÍK (v strede): Podľa neho najnovší návrh rozpočtu z dielne SMER-SD a KDH môže paralyzovať fungovanie kraja. Preto hlasoval proti.

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...