Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Nechal note-book v aute, viac ho nevidel

a

 

Majiteľ si vo vozidle nechal notebook, keď sa vrátil už ho tam nenašiel

 

Krádež sa stala v pondelok (17.3.) v popoludňajších hodinách pred obchodným domom na ulici 29. augusta v Banskej Bystrici. Vozidlo Škoda Octávia Combi bolo odparkované na parkovisku pred obchodným domom, kde sa do neho vlámal neznámy zlodej. Vo vozidle sa nachádzala čierna plátená taška s notebookom, ktorú páchateľ vzal so sebou. Majiteľovi vznikla krádežou škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na približne tisíc eur. V súvislosti s krádežou už bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

Ako predchádzať krádežiam vecí z áut?

·         Vo vozidle si nikdy nenechávajte na sedadlách a odkladacích plochách žiadne dôležité a cenné veci, nap., kabelky, kufríky a inú batožinu, elektroniku (mobilný telefón, notebook, fotoaparát, videokamera), doklady od vozidla a iné osobné doklady, peňaženky a voľne položené peniaze, zbraň, oblečenie, prípadne aj predný panel autorádia. Aj zdanlivo bezcenná vec môže zlodeja prilákať. Zapamätajte si, že zlodejovi stačí na krádež vašich vecí čo i len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla.

·         Mnohí ľudia si z auta robia výkladnú skriňu a potom sa čudujú, keď im niekto rozbije okno a čo vidí, to zoberie - zapamätajte si, že príležitosť robí zlodeja a sú páchatelia, ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú.

·         Pred odchodom od vozidla skontrolujte zatvorenie všetkých okien, včetne strešného, batožinového priestoru a všetkých dverí.

·         Pokiaľ si musíte vo vozidle nechať nejaké veci, napr. pri zastávke na dlhšej ceste, prikryte ho aspoň dekou a parkujte zásadne na stráženom parkovisku.

Ak predsa nájdete Vaše vozidlo násilne otvorené, nikdy si do auta nesadajte a nezisťujte, čo Vám zmizlo - môžete zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal na mieste činu, ihneď zavolajte políciu na známe tel. číslo 158!

Zdroj: mjr. PhDr. Petra Vašková – hovorkyňa oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ BB

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...