Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Za konanie detí polícia obvinila rodičov ... a iné

Cigánska osada Michalovce

1/ Celokrajská dopravná kontrola

            Na území Prešovského kraja bola počas včerajšieho rána vykonaná dopravná akcia zameraná na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi.   

Policajti celkovo zistili 161 priestupkov, pričom 125 vyriešili blokovou pokutou, 35 napomenutím a 1 priestupok bol oznámený na správne konanie. Nemotoroví účastníci cestnej premávky sa dopustili 18 priestupkov. U 1 vodiča motorového vozidla bolo zistené požitie alkoholu a to nad jedno promile, čiže ide o trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Zadržaných bolo 8 vodičských preukazov pre insolventnosť. Taktiež policajti zadržali 1 osvedčenie o evidencii vozidla a 1 tabuľkuevidenčným číslom vozidla.

 

2/ U 16 ročného chlapca našli policajti marihuanu

            Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 16 ročnému mladíkovi zo Svitu a to za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Podľa doterajších zistení polície prechovával obvinený v byte a k bytu patriacej pivnici na Ulici 9. Mája vo Svite vysušené vrcholcovité časti rastliny konope s rôznym obsahom THC o celkovej hmotnosti 2,19 g. Z daného množstva by bolo možné vyrobiť od 10 do 18 obvykle jednorazových dávok drogy. Vyšetrovateľ mladíka zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a taktiež spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.

 

3/ Objasnená krádež železa v technických službách

            Dvoch mladých (17 r. a 21 r.) mužov z obce Ostrovany, okr. Sabinov, obvinili včera policajti z Obvodného oddelenia PZ Veľký Šariš z prečinu krádeže.

Obvinená dvojica sa v období od 13.3.2014 do 17.03.2014 vlámala do areálu Technických služieb mesta Veľký Šariš. Mladší z obvinených preliezol oplotenie areálu a prešiel ku kope železných profilov. Z nej vzal 6 ks železných profilov o dĺžke 1,5 – 4 m a tie cez oplotenie popodával druhému obvinenému, ktorý zostal stáť pri oplotení z vonkajšej strany a dával pozor. Následne ich poukladal na káru, ktorú si priviezli so sebou a odniesli do zberných surovín. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 107,-. Obvinení sú stíhaní na slobode.

 

4/ Bez povolenia vynášal z lesa popadané stromy

            Z prečinu krádeže obvinili včera policajti z Vysokých Tatier 33 ročného muža z obce Stráne pod Tatrami, okr. Kežmarok.  

Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Vysoké Tatry prichytila obvineného počas včerajšieho dopoludnia v lese pri Tatranskej Lomnici pri krádeži dreva. Bez povolenia vynášal z lesa rôzne stromy nájdené na zemi o celkovom počte 57 ks, pričom tieto chcel použiť pre vlastnú potrebu. Obvinený je stíhaný na slobode.

 

5/ Za konanie detí polícia obvinila rodičov

            Vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne vzniesol včera obvinenie pre prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže 37 ročnému mužovi z obce Podsadek (okr. Stará Ľubovňa) a jeho 40 ročnej manželke. 

Obvinení ako zákonní rodičia troch chlapcov (20 r., 15 r., 14 r.), ktorí s nimi žijú v spoločnej domácnosti, im  od júna 2009 do novembra 2013 nevenovali dostatočnú starostlivosť vo výchove a umožňovali im dopúšťať sa priestupkov a trestných činov.  Najstarší z chlapcov sa takéhoto konania dopustil v 7 prípadoch, mladší v 8 prípadoch a najmladší v 5 prípadoch. Obvinení rodičia boli niekoľkokrát upozornení zo strany úradu práce, sociálnych vecí a rodiny na správanie sa svojich detí a to tak pri osobnom kontakte na úrade, ako aj počas návštev v rodine. Aj napriek týmto skutočnostiam zo strany obvinených nedošlo k náprave. Obvinení sú stíhaní na slobode.

 

 

6/ Z mosta ukradli telekomunikačný kábel

            Niekoľko metrov telekomunikačného kábla zmizlo z mosta na d potokom Oľka pri obci Jasenovce, okr. Vranov n/Topľou.

Ku krádeži došlo počas noci zo 16.03.2014 na 17.03.2014. Doposiaľ neznámy páchateľ odsekol a ukradol 35 m telekomunikačného kábla, ktorý bol vedený na moste pre motorové vozidla nad potokom Oľka. Krádežou kábla došlo k odpojeniu 30 telekomunikačných staníc v obci Jasenovce. Škoda bola vyčíslená na 100,-€. Vranovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia

 

7/ Zlodej ukradol 46 fliaš alkoholu

            Krádež vlámaním do jedného z bardejovských pohostinstiev vyšetrujú od včera policajti obvodného oddelenia PZ Bardejov.

Zatiaľ neznámy páchateľ sa do pohostinstva vlámal počas noci z nedele na pondelok. Cez jedno z okien, ktoré otvoril bez zjavného použitia násilia, sa dostal do vnútra a ukradol odtiaľ 46 fliaš rôzneho alkoholu, dve plechovky energetického nápoja, jeden 0,5 l ľadový čaj, 2 škatuľky cigariet, dezert, dve slané kukurice a taktiež aj motorovú pílu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 050.- €. zn.

 

8/ Krádež sadeníc stromov

            Viac ako 9 500 uskladnených sadeníc rôznych stromov ukradol uplynulý týždeň neznámy zlodej.

Sadenice sa nachádzali v snehovej jame betónovej konštrukcie v lokalite Jastrabie v katastrálnom území Mala Poľana, okr. Stropkov. Na vchodových dverách páchateľ odstránil dva visiace zámky a z jamy následne ukradol sadenice dreviny jedľa biela v počte 2 900 ks., borovica lesná v počte 2 500 ks., smrekovec v počte 550 ks., dub zimný v počte 2 450 ks., buk lesný v počte 1 150 ks. Celkovo bolo ukradnutých  9 550 ks. sadeníc. Škoda bola vyčíslená na 1347,- €. Prípad vyšetrujú policajti zo Stropkova ako prečin krádeže.

Zdroj: mjr. Mgr. Daniel Džobanik Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ PO

Foto ilustračné, archív infonoviny.sk

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...