Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Policajti včera zachránili ženu, ktorá sa chcela utopiť ... a iné

rieka Slaná

Z domu odcudzili zbraň i náboje, už sú v rukách polície a za nedovolené ozbrojovanie im hrozí až osem rokov „za mrežami“

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinov porušovania domovej slobody a krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil tri osoby z Kráľovského Chlmca vo veku 16, 21 a 23 rokov. Obvinení v piatok (14.3.) v nočných hodinách došli k rodinnému domu v obci Poľany (okr. Trebišov). Dvaja z obvinených (16,23) vošli do dvora, tretí ostal stáť pred bránkou. Najstarší z obvinených cez neuzamknuté dvere vošiel do domu, odkiaľ z kovovej skrine odcudzil legálne držanú zbraň brokovnicu, náboje i puškohľad. S odcudzenými vecami odišli a ukryli ich v kríkoch. Potom sa všetci vrátili do dvora rodinného domu. Najstarší z obvinených si pravým kľúčom, ktorý bol v zámku dverí, otvoril garáž a odcudzil z nej motorovú pílu a predlžovací kábel. Pri odchode ešte z dvora „potiahli“ medenú rúru. Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu vo výške 152,-€. Odcudzené veci polícia zaistila. Obvinené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia, zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Za tieto skutky hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

 

Policajti včera zachránili ženu, ktorá sa chcela utopiť v Hornáde. Pomoc privolal jej druh, no bol opitý a nedokázal ju z vody vytiahnuť, policajti museli zachraňovať i jeho

Včera (18.3.) popoludní na linku „158“ oznámil 59-ročný Košičan, že jeho družka (56) skočila do Hornádu a chce sa utopiť. Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Kysak okamžite oznámenie preverila, po príchode na miesto pri brehu rieky Hornád pri chatovej lokalite Starý Trebejov v katastri obce Trebejov (okr. Košice okolie) spozorovali ruksak i kabelku. Vystúpili z vozidla a zbadali pod kolmým brehom v hĺbke 2 metre stáť po pás vo vode v prúde rieky muža, ktorý kričal o pomoc, pričom držal ženu za hlavu.  Žena mala celé telo pod vodou a nejavila žiadne známky života. Spoločnými silami policajti vytiahli ženu z vody na breh, uložili ju do stabilizovanej polohy, skontrolovali životné funkcie, pričom už sinela na tvári a nedýchala. Policajti žene vyčistili ústnu dutinu, začala dýchať a po chvíli sa preberala, no potom opäť upadla do bezvedomia. Uložili ju do stabilizovanej polohy a vytiahli z vody aj muža, ktorý bol značne pod vplyvom alkoholu a nevedel sa sám dostať na breh, pričom hrozilo, že ho prúd vody stiahne. Keď už bol muž v bezpečí, policajti ženu zabalili do hliníkovej fólie, ktorú mali v lekárničke v služobnom aute. Počas oživovania privolali prostredníctvom tiesňovej linky 112 lekársku pomoc. Až do príchodu RZP udržiavali ženu pri vedomí a telefonicky navigovali záchranárov na miesto. Záchranári naložili ženu do sanitného vozidla a následne previezli do košickej nemocnice.

 

Dvaja mladí Košičania čelia obvineniu z krádeží

            Policajti OO PZ Košice KVP z prečinu krádeže obvinili 20-ročného Tomáša z Moldavy nad Bodvou, ktorý začiatkom februára tohto roku z bytu na Dénešovej ulici v Košiciach odcudzil retiazku zo žltého kovu, prsteň z chirurgickej ocele a notebook s príslušenstvom. Poškodenej majiteľke krádežou vecí spôsobil škodu vo výške 700,-€.        

Z krádeže vlámaním obvinili aj 19-ročného Dezidera z Košíc, ktorý ešte v auguste minulého roka v objekte jednej zo základných škôl na sídlisku KVP v Košiciach rozbil sklenenú výplň a z jedálne odcudzil hrnce a vedrá. Potom sa vlámal do skladu, odkiaľ odcudzil tri odrážadlá a akumulátorovú vŕtačku. Krádežou spôsobil celkovú škodu viac ako 700 eur. 

Obom mladíkom za tieto skutky teraz hrozí až dvojročné väzenie.

Zdroj: kpt. Mgr. Jana Mésarová - hovorca  KR PZ KE

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...