Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Za voľby "zacvakáme" 9 885 569 eur

a

Ministerstvo vnútra SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania návrh na organizačno-technické zabezpečenie volieb do orgánov samosprávy obcí, ktoré sa budú konať v sobotu 15. novembra 2014. Na zabezpečenie volieb je v štátnom rozpočte vyčlenených spolu 9 885 569 eur.

Pre Ministerstvo vnútra SR je určených 8 729 643 eur, budú použité najmä na úhradu náhrady mzdy a odmien členom a zapisovateľom volebných komisií a úhradu tlače a distribúcie hlasovacích lístkov, metodických a informačných materiálov a volebných tlačív. Ďalej pôjdu na zabezpečenie činnosti volebných komisií, vybavenie volebných miestností, ochranu verejného poriadku v deň volieb, výdavky spojené s prevádzkou a nevyhnutnou úpravou volebných miestností a elektronické komunikačné spojenie volebných komisií.

Finančné prostriedky určené pre Štatistický úrad SR vo výške 1 155 926 eur zahŕňajú výdavky spojené s prípravou spracovania a so spracovaním výsledkov volieb.

V predloženom návrhu sú uvedené úlohy pre ústredné orgány štátnej správy, okresné úrady a obce s určenými termínmi ich plnenia v súlade so zákonom o voľbách do orgánov samosprávy obcí. Plnenie úloh bude spočívať predovšetkým vo vydaní pokynov, na základe ktorých budú koordinované všetky práce spojené s prípravou volieb. Pôjde predovšetkým o práce spojené so zabezpečením tlače a distribúcie volebných tlačív, s vytvorením volebných orgánov a podmienok pre ich činnosť a so zabezpečením elektronického komunikačného spojenia volebných orgánov. Ďalej pôjde o práce spojené so zabezpečením školení osôb, ktoré sa budú podieľať na príprave volieb a priebehu hlasovania, so zabezpečením spracovania výsledkov hlasovania a so zabezpečením úschovy volebných spisov.

Materiál bude po skončení pripomienkového konania predložený na rokovanie vlády.

Zdroj: MV SR

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...