Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Krádež leskov na pery, za alkohol v cele a iné ...

ajajaj

1/  Krádež leskov na pery

            28 ročná žena z obce Jarovnice, okr. Sabinov bola obvinená z prečinu krádeže, za čo jej hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Žena v sobotu popoludní v jednom z obchodných domov v Sabinove odcudzila dva lesky na pery a to tak,  že z regálu zobrala tento tovar a vložila si ho do šľapiek, ktoré mala obuté. Takto vybavená  prešla cez pokladničnú zónu bez zaplatenia. Jarovničanka sa  obdobného činu dopustila už aj v predchádzajúcich 12-tich mesiacoch, za čo bola  postihnutá blokovou pokutou a na základe tejto skutočnosti jej bolo povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru Sabinov aj vznesené obvinenie z tohto skutku.  

 

2/ Na cudzom aute a pod vplyvom alkoholu

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Poprad začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie 19 ročnému Milanovi zo Štrby pre prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a pre  prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Mladý muž mal sa v nedeľu / 17.08.2014 / v čase okolo 03:30 hodine na ul. Školskej v Štrbe,  zmocniť tam zaparkovaného neuzamknutého motorového vozidla zn. Mercedes. Bez súhlasu majiteľa  auto naštartoval za pomoci pravých kľúčov, ktoré našiel vo vozidle. S autom jazdil aj napriek tomu, že nemal vodičské oprávnenie a taktiež tento samozvaný vodič bol v stave vylučujúcom spôsobilosť. Na križovatke Ul. Šuňavskej nezvládol riadenie, zišiel mimo cestu do potoka pod betónovým mostom a odtrhol zvislú dopravnú značku. Vozidlo skončilo prevrátené na stranu. Hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Svit bol mladík podrobený dychovej skúške,  ktorou bola zistená hladina etanolu v jeho krvi 0,90 mg/L.  Milan bol obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov bol so súhlasom prokurátora prepustený na slobodu.

 

3/ Vodiči neustále popíjajú

            Okresný dopravný inšpektorát v Poprade len počas sobotňajšej noci zaznamenal troch vodičov pod vplyvom alkoholu.

Prvý prípad jazdy pod vplyvom alkoholu bol zistený v čase 21:10 hodine. Hliadka spozorovala a následne zastavila osobné motorové vozidlo na štátnej ceste I/67 v obci Hranovnica v smere od obce Vernár, z dôvodu jazdy od pravého okraja vozovky k ľavému okraju vozovky. 22 ročný Róbert z obce Nandraž, okr. Revúca bol kontrolovaný a podrobený dychovej skúške, nameraná hodnota 1,36 mg/L.  Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Ďalším  prípadom bol  62 ročný muž z obce Domaňove, okr. Levoča, ktorý bol policajnou hliadkou zastavený z dôvodu nerešpektovania prenosného dopravného značenia ,,Zákaz vjazdu,, v čase o 21:30 hodine v Levoči pred križovatkou na Ul. Kláštornej. Vodič bol podrobený dychovej skúške  a to s výsledkom 1,30  mg/l. Mužovi bola  obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Tretím vodičom u ktorého bola zistená pozitívna dychová skúška bol 24 ročný Vladimír z obce Nandraž, okr. Revúca. Dôvodom zastavenia tohto vodiča / v čase o 21:59 hodine / bola skutočnosť, že pri jazde autom po štátnej ceste I/67 a následne po parkovisku pred obytný domom na Ul. Moyzesovej v Poprade, nerešpektoval zvukovo-výstražné zariadenia a svetelnú signalizáciu s nápisom STOP. Pri kontrole bolo zistené, že mladý vodič viedol motorové vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia a v stave vylučujúcom spôsobilosť.  V krvi mal hladinu etanolu najmenej na 1,36 mg/l zistenú z vydychovaného vzduchu, pri vykonanej dychovej skúške. Aj tento vodič skončil v cele policajného zaistenia.

Poverený príslušník začal vo všetkých troch prípadoch trestné stíhanie a súčasne vodičom vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.  Nezabúdajme, že viesť vozidlo pod vplyvom návykovej látky značne znižuje schopnosti vodiča a vo veľkej miere je práve alkohol ,,zodpovedný,, za dopravné nehody na našich cestách, ktoré majú často aj  smrteľné následky.

 

 

4/ Obvinená z podvodu

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Stará Ľubovňa  začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin podvodu 44 ročnej Zdene z obce Pusté Pole, okr. Stará Ľubovňa.

Tá sa mala počas letných mesiacov roka 2013 až doposiaľ vo viacerých prípadoch, či už vo forme potravín alebo finančnej pomoci vylákať od 52 ročnej Evy rôzne finančné čiastky. Všetko pod zámienkou, že to všetko potrebuje pre vymyslenú osobu, nakoľko tá je chorá a potrebuje potraviny ako aj peniaze na liečbu. Dôverčivá  Eva prispievala potravinami i peniazmi, ktoré dokonca sama nosila do domu Zdeny. Tá sa  takýmto konaním obohatila na škodu cudzieho majetku tým, že podvodným konaním uviedla Evu do omylu a spôsobila jej škodu v celkovej výške 10.500,- Eur. Obvinená bola zadržaná, po vykonaní procesných úkonov a po predchádzajúcom súhlase prokurátora prepustená na slobodu, kde bude aj stíhaná.

Zdroj: Krádež leskov na pery KR PZ PO

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...