Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Obvinený sprejer ... a iné

grafity

1/ Obvinený z podvodu a sprenevery

             Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Prešov včera / 21.08.2014 /  zadržal 31 ročného Emília, rodáka z Nových Zámkov, ktorý je stíhaný za pokračovací zločin podvodu a prečin sprenevery  ako aj za  iné trestné činy ekonomickej povahy,  za ktoré mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.  

Doposiaľ bolo menovanému vznesené obvinenie  za  57 skutkov podvodov,  ktorých sa mal dopustiť od roku 2012 až doposiaľ a to tak, že vystupoval ako zástupca občianskych  združení  a  pod zámienkou prísľubu zabezpečenia usporiadania benefičných koncertov,  zabezpečenia darov pre obce,  dodania rôznych školských potrieb  od predmetných občianskych združení,  získaval finančné prostriedky. Tie mu boli zasielané  v určitých sumách na účty,  ktoré na tento účel zriadil na iné osoby. Dohodnuté práce, či tovar po vyplatení zo strany obcí už  obciam  neboli dodané a to  napriek opakovaným výzvam. Peniaze, ktoré mu obce poukázali na účty nevrátil, pričom svojím konaním takto obciam na celom území Slovenskej republiky / 34 okresov / spôsobil celkovú škodu vo  výške viac ako 70.300,-Eur.  Vzhľadom k tomu, že Emílio skrz obvinení vznesených proti jeho osobe pokračoval aj naďalej v trestnej činnosti rovnakého charakteru,  páchaním  ktorej si pravdepodobne získaval peniaze na živobytie,  vyšetrovateľ  spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. 

 

 

2/ Nelegálny vývoz motorového vozidla

            Zo zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti bol vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vznesené obvinenie 32 ročnému Trebišovčanovi.

Doposiaľ bolo preukázané, že v tomto mesiaci si mal obvinený zadovážiť osobné motorové vozidlo zn. Mercedes-Benz a to  s úmyslom vyviesť ho mimo územia Slovenskej republiky - Európskej únie,  ku ktorému si sfalšoval plnú moc na tento účel. Včera / 21.08.2014 / v čase o pol tretej ráno sa  vozidlo pokúsil previesť cez Slovensko - Ukrajinský hraničný prechod Ubľa na Ukrajinu. Spoločnosti, ktorej vozidlo patrí spôsobil škodu  vo výške najmenej  30.340,-Eur. Nepochybne bolo zistené, že spoločnosť, ktorej mercedes patrí s obvineným zmluvu k riadeniu a prevádzke predmetného osobného motorového vozidla nikdy neuzatvorila. Za takýto trestný čin zákon stanovuje trestnú sadzbu 7 až 12 rokov odňatia slobody.

 

3/  Hraví ,,zlodeji,,

            Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Medzilaborce začal trestné stíhanie pre prečin krádeže, nakoľko došlo k odcudzeniu tovaru z jednej z miestnych predajní.

Vtedy neznámy páchateľ v dobe od 21.08.2014 do 23.08.2014 vypáčil zadné dvere predajne na Ul. A. Warhola,  v Medzilaborciach,  roztiahol kovovú mrežu a cez takto vzniknutý otvor vošiel do skladu. Z týchto priestorov odcudzil rôzne plyšové hračky, bábiky,  autíčka na diaľkové ovládanie a z pokladne finančnú hotovosť. Majiteľke vznikla týmto konaním škoda takmer 350,-Eur. Policajtom v Medzilaborciach sa podarili objasniť tento prípad a na základe dôkazov bolo vznesené obvinie za tento skutok 18 ročnému Pavlovi a 15 ročnému Róbertovi – obaja z Medzilaboriec.   Obvinení sú stíhaní na slobode.

4/ Nedovolené ozbrojovanie

18 ročný Marek, pochádzajúci z obce Ubľa, okr. Snina, bol vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru Humenné obvinený z  prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Sninčan si mal začiatkom tohto roku zadovážiť expanznú akustickú zbraň, útočnú pušku ČZ 58 V spolu s koženou brašnou na zásobníky, dvomi zásobníkmi ako aj protokolom o novom kusovom overení zbrane. Túto zbraň rozobral a  prechovával v mieste bydliska. Hneď po zakúpení predmetnej zbrane si ešte zadovážil aj deväť kusov ostrého streliva, ktoré taktiež prechovával    bez povolenia.  Zaistená zbraň bude podrobená kriminalisticko - expertíznemu skúmaniu.  Obvinený Marek je stíhaný na slobode. 

5/  Z detskej izby vzala 1.200,-Eur

            Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Sever stíha 49 ročnú ženu – Prešovčanku, ako obvinenú z prečinu krádeže.

Žena sa mala dopustiť tohto skutku v stredu / 20.08.2014 /  v čase od 10:00 hodiny do 16:00 hodiny a to počas návštevy v jednom z bytov na Ul. Prostějovskej, v Prešove. Bez použitia násilia, či porušenia domovej slobody vzala z peňaženky, ktorá bola voľne položená v detskej izbe, finančnú hotovosť vo výške 1.250,-Eur. Obvinená osoba bola vypátraná, no  stíhaná je na slobode.

6/  Sprejer obvinený

            Obvodné oddelenie Prešov – Sever objasnilo prípad poškodených pilierov ponad rieku Torysa.

Z tohto prečinu poškodzovania cudzej veci bol obvinený 17 ročný mladý Prešovčan, ktorý mal v pondelok / 18.08.2014 / v podvečerných hodinách v Prešove na Ul. Mukačevskej na pilieri mosta ponad rieku Torysa, nastriekať červenou a striebornou farbou nápis „DAI“ o rozmere 3 m na dĺžku a 1,5 m na výšku. Týmto konaním spôsobil pre mesto Prešov  predbežnú škodu vo výške 300,- Eur.

Zdroj: npor. Ing. Jana Migaľová Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ PO

:Foto iluzstračné - archív

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...