Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Aj dievčina z Okresu Rožňava skončila v cele

Róm vykradol bar

Opilci na cestách

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Polícia v Košickom kraji počas uplynulého víkendu „dolapila“ množstvo podgurážených vodičov, ktorí neváhali a pod vplyvom alkoholu šoférovali svoje „tátoše“. Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili až osem osôb z toho dve ženy. Na zastavenie jedného z nich museli policajti okrem služobného vozidla použiť aj zbraň. V sobotu (20.9.2014) večer zažili obyvatelia obce Prakovce v okrese Gelnica scénu ako z akčného filmu. Policajná hliadka PZ zastavovala ku kontrole 44-ročného Jozefa z okresu Gelnica, ktorý viedol vozidlo značky Seat Ibiza po obci Prakovce od miestnej reštaurácie smerom ku križovatke pri cintoríne a odtiaľ na sídlisko Breziny a SNP k obecnému úradu. Počas jazdy nerešpektoval signalizačné zariadenie služobného vozidla polície s nápisom STOP na zastavenie vozidla súčasne so zvukovým a svetelným znamením a pokračoval vo svojej jazde. Vodiča policajti zablokovali služobným autom, aby mu zabránili v ďalšej jazde. Ani toto však neodradilo alkoholom potuženého vodiča, zaradil spiatočku a snažil sa cúvaním ujsť. Policajtov donútil vytiahnuť služobnú zbraň ktorú použili ako hrozbu čo už zabralo a vodič zastavil, no z auta sa mu akosi „nechcelo“ a tak ho museli policajti pomocou hmatov a chmatov z stále naštartovaného auta rýchlo vytiahnuť. Na výzvu policajtov odmietol preukázať svoju totožnosť, vydať potrebné doklady a odmietol sa podrobiť aj dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Po obmedzení osobnej slobody a predvedení na príslušný útvar vodiča pomocou lustrácie stotožnili. Ten si asi uvedomil svojho konania a rozhodol sa podrobiť dychovej skúške. Namerali hodnotu 0,98 mg/l alkoholu v dychu /2,04 promile/.

Ďalšími previnilcami, ktorí skončili v cele policajného zaistenia a čelia obvineniu boli: Zlatica (19) z okresu Rožňava, ktorá sa taktiež odmietla podrobiť dychovej skúške ako i lekárskemu vyšetreniu, Peter (26) z Trebišova, u ktorého bola nameraná hodnota 1,02 mg/ alkoholu v dychu,  Martin (41) z Košíc a s nameranou hodnotou 1,20 mg/l alkoholu v dychu. Alkohol zistili aj a u ďalšieho Martina z Košíc, Nikoleta (20) z Kráľovského Chlmca „nafúkala 1,22 mg/l alkoholu v dychu. 38-ročný Milan z okresu Gelnica s motorovým vozidlom skončil za obcou Nálepkovo v priekope. Namerali mu hodnotu 0,86 Mg/l alkoholu v dychu.  U Milana (60) z Gelnice, ktorý riadil „vetriesku“ bez evidenčného čísla namerali 1,11 mg/l vydychovaného alkoholu a u Jaroslava (37) z okresu Vranov nad Topľou namerali 0,74 mg/l alkoholu v dychu.

Policajti na ceste zastavili aj 43-ročného Eugena z Košíc, ktorého obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, nakoľko riadil vozidlo aj napriek tomu, že rozsudkom okresného súdu mu bol uložený zákaz činnosti  viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov.

 

Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere v týchto okresoch: na teritóriu okresov Spišská Nová Ves a Michalovce dňa 24.09.2014 a v piatok  26.09.2014 v okrese Košice-okolie. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.

 

Zdroj: kpt. Ing. Alexander Szabó - hovorca KR PZ KE

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...