Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Kandidáti na primátora sa stretli so študentami a občanmi ...

TIC Rožňava

...

Dňa 10.11.2014 som sa zúčastnila diskusného fóra, ktoré bolo organizované pod záštitou  študentského parlamentu v kongresovej sále Radnice.  Témou bola  motivácia mladých ľudí pre komunikáciu so samosprávou a nadviazanie efektívneho dialógu, poukázanie na možnosti participácie mládeže na rozhodovaní  o veciach verejných týkajúcich sa problematiky mladých ľudí v meste.  Kandidáti na post primátora mesta mali priblížiť svoje predstavy a zámery v oblasti riešenia problematiky mládeže v rámci rozvoja mesta a mladí ľudia mali možnosť klásť svoje otázky.

                Bola to veľmi pekná myšlienka zo strany mladých ľudí. Odo dňa prevzatia pozvánky som využila každú chvíľu na to, aby som v tejto oblasti hľadala relevantné riešenia, ako skutočne motivovať mladých ľudí k spolupráci, ako ich presvedčiť, že participácia mladých ľudí vo verejnom živote je veľmi dôležitá, pretože skutočne aj oni môžu v určitom smere svojimi návrhmi a nápadmi  ovplyvniť rozhodovanie vo veciach verejných, hlavne ktoré sa týkajú problematiky mladých ľudí v meste.

                Je potrebné poznamenať, že v kongresovej sále bolo približne 30 ľudí a z toho len cca 10 študentov. Diskusné fórum začalo predstavovaním kandidátov a krátkou odpoveďou na úvodnú otázku. Nasledovalo pár  otázok od študentov. Mala som pocit, že sa diskusia odklonila od vyššie uvedenej tematiky. Nediskutovalo sa o tom, či mladí ľudia majú alebo nemajú záujem o veci verejné, nehovorilo sa o tom, ako ich zapojiť do verejného života, ako nadviazať kontakt, na akej úrovni spolupracovať, kde a ako získať dôležité informácie na spoluprácu, ako nadviazať efektívny dialóg s mladými ľuďmi, ktorí sa sťažujú,  že v Rožňave sa nemajú kde schádzať, tak sa stretávajú po krčmách, že talent mladých Rožňavčanov                nie je mestom využitý,  chýbajú športoviská, cyklotrasy a pod.  / okrem otázky kina /. V dnešný deň sme v tejto oblasti nedospeli  k žiadnemu záveru, je to veľká škoda.

                Cieľom tohto príspevku nie je kritika mladých ľudí, oni sa snažili a to sa cení, a boli jediní, ktorí umožnili kandidátom verejnú diskusiu.  Možno mali trému, lebo som ju mala aj ja. Prajem im do budúcna veľa úspechov a životného optimizmu.  

 

                                                                                  Monika Polgáriová  

...

Pre zväčšenie klik na plagát:

Mgr. Monika Polgáriová

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...