Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Revúčania rabovali na Hrádku, cestný pprát v obci 120-kou ...

policia

Cez dedinu si to „prefrčal“ vyše 120-tkou

 

Dopravní policajti z Michaloviec cestného piráta namerali v obci  Vôľa (okr. Michalovce). Vodič (58) z okresu Michalovce s vozidlom VW Passat prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 71 km/h. Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a dopravný priestupok oznámili správnemu orgánu na prejednanie. Vodičovi v správnom konaní hrozí sankcia vo výške  od 150 do 800 eur a zákaz činnosti do 3 rokov. /foto v prílohe/.     

 

Podgurážený Košičan sa výstrelov nezľakol

 

Z prečinov nebezpečného vyhrážania a poškodzovania cudzej veci polícia obvinila 30-ročného Košičana Petra. Obvinený pod vplyvom alkoholu včera (27.11.2014) v popoludní na voľne prístupnom oplotenom pozemku neobývaného rodinného domu v obci Košická Polianka (okres Košice-okolie), začal bezdôvodne fyzicky napádať a  vyhrážať sa o päť rokov staršiemu mužovi z okresu Gelnica. Ten v sebaobrane a v strachu o svoj život vytiahol z vrecka plynovú pištoľ a vystrelil na výstrahu do vzduchu. Obvineného to neodradilo a v útoku pokračoval, preto poškodený muž opätovne vystrelil. Podgurážený Košičan na to zobral do rúk plastové vedro s omietkou a hodil ho na prednú kapotu motorového vozidla poškodeného. Na vozidle spôsobil škodu za 600,- eur a zároveň poškodil aj displej mobilného telefónu. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 

Z bytu ukradol šperky, hotovosť aj cenné mince

 

                Poverený príslušník PZ z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil 36-ročného Mareka z Košíc, ktorý sa v auguste tohto roku vlámal do bytu na ulici Južná trieda v Košiciach. Z bytu odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu, zbierku cenných mincí a hotovosť 700,- eur.  Majiteľovi spôsobil škodu za viac ako 3.200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.             

 

Svoj lup stihli predať, vykradli aj kláštor

 

                Policajti Okresného riaditeľstva PZ Rožňava objasnili prípad krádeže vlámaním do chaty v katastri obce Ochtiná. Ako páchatelia boli zistení dvaja Revúčania 32-ročný Ján a 26-ročný Radoslav. Poverený príslušník PZ oboch obvinil zo spáchania prečinu krádeže za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Obvinení sa koncom septembra v chatovej lokalite "Hrádok" vlámali do skladu náradia nachádzajúceho sa v časti chaty. Zo skladu odcudzili krovinorez a kosačku. Krádežou spôsobili škodu vo výške 500,- eur a poškodením zariadenia škoda vo 30,- eur. Odcudzené veci predali v meste Tornaľa doposiaľ neznámej osobe a peniaze z predaja použili pre vlastnú potrebu.

 

Policajti pátrajú aj po páchateľovi, ktorý počas predchádzajúceho týždňa bez použitia násilia vnikol do neobývanej budovy kláštora v obci Drienovec (okres Košice-okolie). Odcudzil piecky na tuhé palivo, komínové rúry, tlakovú fľašu na propán-bután, posteľnú bielizeň a rôzne sviečky. Miestnemu rádu spôsobil celkovú škodu za viac ako 250,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

Zdroj: mjr. Ing. Alexander Szabó - hovorca KR PZ KE

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...