Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Policajti v celej Európe upozorňujú ...

a

Policajti v celej Európe upozorňujú: „Nešoférujte, ak ste pili alkohol!“


Od dnešného dňa až do konca týždňa (08.-14.12.2014) bude aj na území Slovenska posledná tohtoročná medzinárodná dopravno-bezpečnostná akcia TISPOL. TISPOL je medzinárodná organizácia združujúca dopravné polície európskych štátov. Tento týždeň sa polícia zameriava najmä na kontrolu požívania alkoholu vodičmi za volantom. Pozornosti policajtov však neujde ani porušovanie iných dopravných predpisov, ako napríklad rýchlosť, bezpečnostné pásy, povinnosti chodcov a cyklistov. Stále platí, že predpisy treba dodržiavať vždy a všade, nie len tam, kde sú policajti, či hrozia pokuty. Vlastná bezpečnosť a dosiahnutie cieľa cesty bez ujmy je vždy prvoradá.


Cieľom dopravno-bezpečnostnej akcie je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Dopravná polícia vykonáva kontroly najmä na úsekoch častých dopravných nehôd. Počas dopravno-bezpečnostnej akcie však bude dohliadať aj mimo nehodových úsekov. Práve alkohol za volantom je jednou z najčastejších príčin dopravných kolízií. Za 11 mesiacov tohto roka riskovalo svoje i nevinné životy 4.518 vodičov pod vplyvom alkoholu do jedného promile a nad jedno promile až 4.695 vodičov. Preto vodiči, ak sa chystáte ísť z vianočného večierka autom, alkoholu sa ani nedotknite!

HALLO TAXI Rožňava

Počas podobnej akcii v decembri 2013 policajti z 31 európskych krajín skontrolovali 1,1 milióna vodičov. Odhalili 15.305 vodičov pod vplyvom alkoholu, viac ako dve tisíc vodičov pod vplyvom omamných látok a vyše 2.500 iných priestupkov a trestných činov.

Polícia sa intenzívne pripravuje aj na vianočné sviatky, preto už pred Vianocami posilní hliadky na celom území Slovenska. Dohľad zvýši aj pri bežnom výkone služby. Pri svojej činnosti sa sústredí na okolie nákupných centier, zastávok MHD, miest so stánkami, trhoviská ale aj na ďalšie miesta, kde je dohľad polície potrebný.


Polícia želá všetkým účastníkom cestnej premávky pokojné sviatky bez nehôd, motoristom veľa šťastných kilometrov a úspešné vykročenie do Nového roka.

Zdroj: mjr. Ing. Denisa Baloghová MV SR PPZ

Ryba Žilina

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...