Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

POZOR - nárast falošných bankoviek

falošné bankovky

...

Počet falošných eurobankoviek narástol o 220 percent

                                                                                                   

Úrad kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru tento rok zaznamenal dvojnásobný nárast počtu falošných bankoviek v porovnaní s minulým rokom. Týka sa to nominálnych hodnôt 50 a 100 eur.

 

Ide o falzifikáty dobrej kvality, na prvý kontakt nerozpoznateľné. Polícia zaznamenala ich výskyt na celom území Slovenskej republiky. Vyšetrovaním zistila, že distribútori sú prevažne cudzinci (občania Rumunska, Maďarska a Bulharska) a zameriavajú sa najmä na väčšia mestá. Falzifikáty uvádzajú do obehu opatrne, po jednom až dvoch kusoch na rôznych prevádzkach. Známe sú aj prípady ich uvedenia do obehu vo väčšom množstve, pri internetovom nákupe mobilných telefónov.

 

Za 11 mesiacov minulého roku polícia zaevidovala 96 kusov falošných 50 eurových bankoviek, v tomto roku ich eviduje 236. V prípade 100 eurových bankoviek to bolo v minulom roku 98 kusov a v tomto roku až 227.

 

Ak má ktokoľvek podozrenie, že pri platbe prijal falošné peniaze, mal by to oznámiť čo najskôr polícii. Pokiaľ by takými peniazmi opäť platil, mohol by sa dopustiť trestného činu, za ktorý hrozí až dvojročný trest odňatia slobody. Páchateľom, ktorí falošné peniaze vyrábajú alebo ich dovážajú na územie Slovenska s cieľom ich uvedenia do obehu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Dopúšťajú sa tým hospodárskej trestnej činnosti. Pre úplnosť je potrebné dodať, že trestná je aj výroba a držba falšovateľského náčinia.

...

Zdroj: mjr. JUDr. Michal Slivka MV SR PPZ

falošné bankovky

Reklama:

Ryba Žilina

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...