Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Dvaja muži obvinení z obchodovania s marihuanou

drogy

Svidnícky vyšetrovateľ vzniesol včera (8.12.2014) obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi dvom Stropkovčanom vo veku 25 a 30 rokov.

 Podľa obvinenia vyšetrovateľa mladší z obvinených prechovával od presne nezisteného dňa novembra 2014 až do 7.12.2014 vo svojom prenajatom byte na Ul. Matice Slovenskej v Stropkove najmenej 180 g sušených rastlín konope. Tieto mu mal pred tým v Brandyse nad Labem v Českej republike zakúpiť druhý obvinený. Obchod dohodol mladší obvinený, ktorý následne spoluobvinenému dal cca 50.000,- Kč na nákup a ten za týmto účelom vycestoval na určené miesto v Českej republike. V Čechách uvedenú drogu zakúpil a po návrate do Stropkova ju odovzdal druhému obvinenému. Ako odmenu obdŕžal finančnú hotovosť, resp. časť tejto drogy.

 Obdobne postupovali aj druhýkrát. Mladší z obvinených dohodol obchod v Českej republike, staršiemu dal cca 70.000,- Kč a ten dňa 6.12.2014 vycestoval do Brandyse nad Labem v Českej republike za účelom nákupu omamných a psychotropných látok, a to rastlín konope. V Čechách zakúpil cca 865 g drogy s tým, že po jej doručení mladšiemu obvinenému v Stropkove mal ako odmenu obdŕžať finančnú hotovosť, resp. časť tejto drogy. V nedeľu 7.12.2014 v čase okolo 20:15 h docestoval z Čiech do Prešova starší obvinený, kde k nemu do osobného auta Škoda Felícia pristúpil spoluobvinený a spolu išli do Stropkova.

 Do prípadu vtedy vstupujú policajti a na základe operatívnych informácií prešovskej krajskej kriminálnej polície bolo vozidlo zastavené v obci Breznica, okr. Stropkov.  Pri následnej prehliadke tohto osobného auta bola nájdená sušina rastliny konope, ktorá bola zaistená pre účely trestného konania. Polícia taktiež vykonala domovú prehliadku u mladšie z obvinených, kde boli taktiež nájdené a zaistené sušiny rastliny konope. Zaistené sušiny boli zaslané na expertízu.

 Policajti oboch obvinených zadržali a po vznesení obvinenia umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ na oboch spracoval podnet na vydanie návrhu na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí väzenie na 4 – 10 rokov.

Zdroj: mjr. Mgr. Daniel Džobanik Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ PO

drogy

Reklama:

Ryba Žilina

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...