Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Predvianočná atmosféra v Galérii Baníckeho múzea

Predvianočná atmosféra v Galérii Baníckeho múzea

...

Advent je obdobím čakania a prípravy na Vianoce. Práve preto už tradične pri tejto príležitosti vytvárame priestor na predvianočné tvorivé dielne pre základné školy, kde  si deti môžu vyrobiť svoj vianočný darček resp. vianočnú ozdobu.  V galérii je vždy na tento účel k dispozícii starostlivo pripravená  miestnosť a viaceré tvorivé zamestnania, z ktorých si pani učiteľky môžu vybrať podľa veku a zručnosti detí. Tento rok sme pripravili anjeličkov z filcu, vianočné ozdoby vyrábané technikou vitráže, sviečky  z včelieho vosku a  vianočné pohľadnice z farebného papiera.

Počas  tvorivej práce  sme deťom rozprávali o adventných a vianočných zvykoch či poverách. Niektoré nám prezradili, aké darčeky by si priali, ale boli aj také, ktoré sa pochválili, čo samy pripravujú pre svojich blízkych pod stromček.

S radosťou sme sa dozvedeli, že niekde sa dostanú pod stromček aj darčeky vyrobené v galérii, alebo sa stanú ozdobami na školských predvianočných slávnostiach.

Pre naše múzeum sú tvorivé dielne veľmi dôležité, keďže sú súčasťou dlhodobej spolupráce so školami v okrese. Tešíme sa, že sú tieto naše aktivity mimoriadne obľúbené medzi školskou mládežou a preto sme aj tento rok museli pôvodne týždňovú akciu predĺžiť o  celý ďalší týždeň. Zúčastnili sa  všetky rožňavské školy a všetci odchádzali viditeľne spokojní a s radosťou na tvári.

 

                                                                              Gabriella Badin a Anna Lachová

...

Predvianočná atmosféra v Galérii Baníckeho múzea

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...