Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Svojím blízkym sa vyhrážali smrťou ... a iné

policajné auto

Policajt „zachránil“ susedovi majetok  

 

V Štedrý deň sa vo večerných hodinách zo služby vracal domov 35-ročný policajt zaradený na Krajskom dopravnom inšpektoráte v Košiciach. Potom čo na dvore v obci Čakanovce zaparkoval svoje vozidlo, zapálil si cigaretu. V tom počul ako sa neďaleko rozbilo sklo. Prešiel sa po ulici a porozhliadol sa po okolí. Na pozemku neobývaného rodinného domu spozoroval podozrivú osobu s igelitovou taškou v ruke. Podišiel bližšie a zistil, že nejde o jeho suseda, ale o jemu známu osobu, s kriminálnou minulosťou. Na otázku čo tu robí mu podozrivá osoba odpovedala, že ide na huby. Policajt si všimol, že jednu ruku má zakrvavenú a opýtal sa ho čo sa mu stalo. Dostal vyhýbavú odpoveď, že sa doma porezal. Na to mu však nenaletel, podozrivého muža na mieste zadržal a privolal kolegov v službe. Tí hneď skontrolovali okolie a zistili, že do domu sa vlámal cez okno. V Igelitovej taške si z domu odnášal medené káble, hadicu zo sprchy, kľučky z dverí a okien, kovovú krabičku a krabicu podpaľača. Majiteľovi domu spôsobil doposiaľ nezistenú škodu. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 41-ročného miestneho muža. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

R E K L A M A:


Vyhrážali sa smrťou svojím blízkym

 

            Príslušníci PZ aj počas uplynulého týždňa ako aj vianočných sviatkov museli riešiť množstvo rodinných sporov a vyhrážok. Dňa 22.12.2014 vo večerných hodinách na sídlisku Ťahanovce v Košiciach sa 43-ročný Košičan Ján vyhrážal zabitím a vyhodením z okna svojej o tri roky mladšej družke. V ten istý deň krátko pred polnocou sa v obci Zemplínska Teplica vyhrážal 40-ročný Jozef z okresu Trebišov, svojej manželke usmrtením potom, čo prišiel k vchodovým dverám rodinného domu do ktorých začal búchať a kopať. Takto rozbil sklenenú výplň dverí. 27-ročný Ladislav z Košíc sa na poludnie dňa 25.12.2014 v mestskej časti Vyšné Opátske, so sekerou v ruke vyhrážal zabitím 33-ročnému susedovi. Na Štedrý deň 24.12.2014 vo večerných hodinách sa 28-ročný Bohuš z Moldavy nad Bodvou v mieste trvalého bydliska, vyhrážal zabitím svojmu otcovi (66). V druhý sviatok vianočný (dňa 26.12.2014) okolo 16,00 hodiny sa 49-ročný Stanislav z okresu Košice-okolie, v kuchyni rodinného domu v obci Mokrance (okres Košice-okolie),  vyhrážal zabitím svojej manželke. Najprv ju fyzicky napadol a potom zo zásuvky kuchynskej linky vytiahol nôž a obrátil ho na manželku. Tá z kuchyne  stihla ujsť. Policajti mužov obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia, jeden z nich bol kvôli zdravotnému stavu prevezený do nemocnice, kde bol hospitalizovaný.

 

Košičan si „vyslúžil vianočný darček“, obvinili ho z trestnej činnosti

 

            Vyšetrovateľ PZ zo zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinil 22-ročného Mareka Č. z Košíc. Obvinený sa v presne nezistenej dobe v jednom z košických obchodných centier, doposiaľ nezisteným spôsobom zmocnil údajov k dvanástim platobným kartám a dvom kreditkám. Následne prostredníctvom týchto údajov od júla 2013 do mája 2014 cez rôzne internetové obchody a rôzne emailové adresy si zakúpil rôzny tovar, služby a darčekové poukazy. Takto spôsobil celkovú škodu za takmer 6.000,- eur. Obvinený je stíhaný na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.  

 

Naletela podvodníkovi, sľúbil jej milióny

 

Štyridsaťročná Košičanka „doplatila na svoju dôverčivosť“, keď sa jej doposiaľ neznámy páchateľ prestavil ako americký vojak, ktorý sa s ňou skontaktoval prostredníctvom internetovej komunikácie cez program SKYPE a následne aj e-mailovou komunikáciou. Od marca do októbra tohto roku s poškodenou nadviazal citový vzťah, pričom si spolu naplánovali spoločný život. Následne jej prisľúbil zaslať kufrík s rôznymi cennosťami a finančnou hotovosťou v celkovej hodnote 25.000 000,- USD. Ten jej mal byť doručený prostredníctvom ďalšej osoby a to údajného diplomata Červeného kríža, ktorý následne pod rôznymi zámienkami požadoval od poškodenej úhrady rôznych poplatkov a certifikátov,  potrebných na prevoz kufríka na Slovensko. Poškodená takto od mája do septembra zaslala na rôzne účty finančné hotovosti v rôznych menách. „Obe“ osoby sa následne odmlčali, stali sa nekontaktnými, pričom poškodená žiadnu zásielku neobdŕžala. Takto jej vznikla celková škoda za viac ako 48.000,- eur. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

Opitý vodič „veselo“ jazdil v protismere, má uložený zákaz

 

            Spišskonovoveskí policajti z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 21-ročného Dominika M. z okresu Gelnica. Obvinený dňa 26.12.2014 krátko pred 03,00 hodinou na sídlisku SNP v obci Prakovce (okr. Gelnica), premával v protismere jednosmernej cesty na osobnom motorovom vozidle zn. VW Golf. Policajná hliadka pri kontrole zistila, že obvinený jazdil aj napriek tomu, že mu bol v júly tohto roku uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla na dobu dvanásť mesiacov (do júla 2015). Vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol, pri ktorej mu namerali hodnotu 0,50 mg/l alkoholu v dychu (1,04 promile). Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.   

 

Štedrý deň si „prištedrili“

 

Policajti zadržali troch Košičanov zo sídliska Luník IX, ktorí sa dňa 24.12.2014 o 13,30 hodine na trhovisku „Blšák“ na Alejovej ulici v Košiciach, vlámali do stánku s občerstvením. 14 a 18 ročný chlapci spoločne so 17-ročným dievčaťom, vypáčili mreže a rozbili okno. Zo stánku ukradli rôzne nealkoholické nápoje, čím poškodenému spôsobili škodu v doposiaľ nezistenej výške. Poverený príslušník PZ trojicu obvinil zo spáchania prečinu krádeže, za čo im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

           

Zdroj: mjr. Ing. Alexander Szabó - hovorca  KR PZ KE

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...