Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Jeden opilec jazdil s drogami, druhý ožran zrazil a ťažko zranil dôchodkyňu ...

Polícia SR

Niektorí vodiči rok 2015 nezačali najlepšie, alkohol, drogy a ťažké zrenie pri dopravnej nehode

 

Banskobystričan jazdil opitý, našli u neho aj drogy

 

Poverený príslušník v Banskej Bystrici začal   trestné  stíhanie  vo  veci  prečinu nedovolenej  výroby  omamných  a psychotropných  látok,  jedov  alebo  prekurzorov,  ich  držanie     a obchodovanie s nimi a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 21-ročného vodiča z Banskej Bystrice.  V noci 1. 1. o  1.45  hodine, na Starohorskej ulici v  Banskej  Bystrici, polícia zastavila a kontrolovala vodiča osobného  motorového vozidla Škoda Superb. Vyzvali ho, aby predložil doklady na vedenie a prevádzku  motorového  vozidla,  čo  neurobil,  nakoľko  ich nemal u seba. Následne bol vyzvaný na vykonanie dychovej  skúšky, pričom mu namerali 0,65 miligramu  alkoholu, čo je 1,35 promile. Vodič jazdil pod vplyvom alkoholu aj napriek tomu, že mu bol uložený zákaz činnosti viesť motorové  vozidlá  platný do júla 2015. Následne pri eskorte na policajný útvar vykonali u vodiča bezpečnostnú prehliadku, pri ktorej u neho našli plechovú krabičku  v ktorej sa nachádzali dva sáčky s obsahom zelenej sušenej rastliny  v presne nezistenom množstve  a  so  zvyškami  zelenej  sušenej rastliny v presne nezistenom  množstve  a  taktiež  u  neho  našli aj digitálnu váhu. Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda, po vykonaní procesných úkonov ho poverený príslušník umiestnil do policajnej cely a po  predchádzajúcom  súhlase prokurátora bol prepustený a stíhaný bude na slobode. Za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody až na 2 roky.

 

 

V Žiari nad Hronom obvinil dvoch vodičov za jazdu s viac ako 1 promile

 

Polícia v Žiari nad Hronom  obvinila z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 22-ročného muža z Kremnice. V noci 1. 1. o 1.30 hodine,  jazdil na svojom motorovom vozidle Škoda   Favorit. Na   Štefánikovom námestí v Kremnici  ho zastavila policajná hliadka. Pri dychovej skúške mu namerali 0,66 miligramu alkoholu, čo je 1,38 promile. Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda, po vznesení obvinenia ho umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní.

Rovnako skončil aj 26-ročný vodič Škody Felície, bytom Hodruša  Hámre. Ráno 1. 1. o 5.16 hodine, ho policajná hliadka zastavila na ceste v smere  od Žarnovice na Voznicu pri miestnom Mlyne. Pri následnej kontrole a vykonaní dychovej skúšky mu namerali 0,72 miligramu alkoholu, čo je 1,5 promile. Obidvom vodičom hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

 

Ďalší vodič zo Žiaru nad Hronom opitý zrazil a ťažko zranil dôchodkyňu

 

Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom obvinil  za prečinu ublíženia na zdraví 44-ročného muža zo Žiaru nad Hronom. Dňa 1. 1. okolo  8.30  hodine, viedol  pod  vplyvom alkoholu osobné motorové vozidlo Volkswagen Polo. Na križovatke cesty na ulici ČSA s miestnou  komunikáciou na ulici Sama Chalupku v Kremnici, v smere od mesta na  obec  Nevoľné,  spôsobil  dopravnú  nehodu. Pri prechádzaní ostrej ľavotočivej zákruty v smere jeho jazdy  s vozidlom vyšiel mimo cestu vpravo, kde predným pravým  kolesom a blatníkom kontaktoval zvodidlo pri pravom okraji cesty a následne pravou prednou časťou vozidla narazil do 71-ročnej chodkyne z Kremnice, ktorá v tom čase  kráčala popri ceste v smere do centra mesta. Spôsobil jej ťažké zranenia s dobou liečenia minimálne 50 dní. Pri dychovej skúške krátko po 9.00 hodine, mu namerali 0,94  miligramu alkoholu, čo je 1,96 promile. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Vodičovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Zdroj: mjr. PhDr. Mária Faltániová - hovorkyňa oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ BB

R E K L A M A:


BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...