Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

V Revúcej sa uskutočnilo slávnostné oceňovanie HASIČI - HASIČOM 2014

hasiči

Vo štvrtok 15. januára 2015 sa v Dome kultúry v Revúcej konalo podujatie s názvom "Hasiči Hasičom 2014", ktoré organizovalo Krajské riaditeľstvo HaZZ v Banskej Bystrici spolu s Krajským výborom DPO SR Banská Bystrica.
Slávnostného oceňovania, na ktorom boli udelené viaceré ocenenia za výnimočné činy na úseku ochrany pred požiarmi, sa zúčastnil prezident Hasičského a záchranného zboru generál Alexander Nejedlý, prezident DPO SR Ladislav Pethö, riaditeľ kancelárie prezidenta HaZZ Stanislav Celleng, primátorka mesta Revúca Eva Cireňová ako aj riaditelia okresných riaditeľstiev HaZZ a riaditelia okresných výborov DPO SR Banskobystrického kraja.
Z množstva nominácií bolo ocenenie v kategórii zásahová činnosť jednotlivca udelené pánovi Jaroslavovi Feriancovi z DHZO Bzovská Lehôtka, ktorý dňa 6. mája 2014 po spozorovaní požiaru hospodárskej budovy pri rodinnom dome zabezpečil ohlásenie udalosti na linku tiesňového volania 150 a okamžite z horiaceho objektu vyniesol na rukách jedno štvorročné dieťa a druhé nechodiace päťročné, následne ich spolu s ďalšími tromi deťmi a ich matkou odviedol do bezpečia.
V kategórii zásahová činnosť kolektívu bolo ocenenie udelené príslušníkom Okresného riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici za záchranu ľudského života v ťažko dostupnom teréne a členom Dobrovoľného hasičského zboru Brusno za rýchly a profesionálny zásah pri lokalizácii požiaru prízemnej drevenice v obci Brusno.
Okrem zásahovej činnosti boli udelené aj ocenenia za preventívno-výchovne pôsobenie Jozefíne Očenášovej – výkonnej riaditeľke OV DPO Rimavská Sobota a občianskemu združeniu Logi 707 za realizáciu projektu „Mladí záchranári“ zameraného na  výchovu detí v oblasti ochrany pred požiarmi a prípravu detí na súťaž podľa pravidiel CTIF.


Nepovšimnuté neostali ani športové výkony, ktoré dosiahli príslušníci HaZZ a členovia DPO SR v roku 2014. V tejto kategórií boli ocenenia udelené poručíkovi Ondrejovi Hudákovi z Okresného riaditeľstva HaZZ v Revúcej, ktorý sa stal majstrom sveta v silovom trojboji, súťažnému družstvu z Okresného riaditeľstva HaZZ v Lučenci za prvé miesto na Majstrovstvách Slovenska vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel, súťažnému družstva DHZ Revúčka za prvé miesto v disciplíne požiarny útok v Slovenskom Superpohári, Matejovi Peniakovi z Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici za tretie miesto na Majstrovstvách Slovenska v polmaratóne profesionálnych hasičov v kategórii mužov od 18 do 39 rokov, súťažnému družstvu z Okresného riaditeľstva HaZZ vo Veľkom Krtíši za tretie miesto v disciplíne požiarny útok na Majstrovstvách SR v hasičskom športe a podporučíkovi Ľubomír Lörinčíkovi za reprezentáciu na X. ročníku Majstrovstiev sveta v hasičskom športe.
Osobitné ocenenie bolo odovzdané za významný prínos v oblasti ochrany pred požiarmi pánovi Františkovi Bučkovi z DHZO Polomka „Za osobnú statočnosť“ ako dlhoročnému členovi DHZ Polomka, pléna, výcvikového štábu a predsedníctva OV DPO Brezno a ktorý pracoval tiež ako veliteľ hasičskej stanice HaZZ v Pohorelej.

Zdroj: HaZZ

hasiči

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...