Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Krimi na dnes ...

vražda

Filip a Milka obvinení z drogovej trestnej činnosti

20 ročnému Filipovi a 45 ročnej Milke vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vzniesol obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie  obchodovanie s nimi – spáchaný formou spolupáchateľstva.  Zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody  pri tomto trestnom čine na štyri až desať rokov.

Obvinení – obaja pochádzajú z obce Topoľovka, si mali najmenej od novembra minulého roku zadovažovať drogy a to marihuanu, ktorú v rôznych množstvách u seba ako v mieste trvalého pobytu prechovávali, vážili, balili do igelitových vreciek ako aj iným spôsobom pripravovali na distribúciu.  Takto pripravenú marihuanu predávali konečným spotrebiteľom a to až do 27.01.2015, kedy boli počas domovej prehliadky nájdené a zaistené veci súvisiace s touto trestnou činnosťou.  Išlo o zelenú sušinu, semiačka neznámej rastliny, digitálnu váhu, finančné prostriedky pochádzajúce z predaja marihuany, drvičku  ako aj ďalšie veci. Podľa predbežného výsledku kriminalisticko-expertízneho skúmania išlo o vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti najmenej 75 g. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť od 308 do 750 obvykle jednorazovým dávok drogy. Filip ako aj Emília boli zadržaní , boli s nimi vykonané potrebné procesné úkony a následne boli umiestení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ na oboch spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.

 

Požiar poľovníckeho posedu

             V katastrálnom území obce Stakčín,  na poli v lokalite nazývanej Luhy, došlo k podpáleniu a následnému požiaru poľovníckeho posedu.

Na základe tejto skutočnosti poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Snine začal vo veci trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Poľovnícky posed bol konaním páchateľa znehodnotený a pre miestnu poľovnícku spoločnosť vznikla škoda okolo 900,-Eur. Ku skutku malo dôjsť v dobe od 21.12.2014 do 27.01.2015. Páchateľ zatiaľ nie je známy a preto polícia vyzýva občanov, ktorí by mali akékoľvek informácie k tomuto požiaru, aby to oznámili na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

 

Obvinený z podielnictva

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Medzilaborciach začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin podielnictva 18 ročnému Zdenkovi z Radvane nad Laborcom.

Zdenko mal v auguste minulého roku okolo polnoci v múzeu v Medzilaborciach  zobrať od jedného muža mobilný telefón. Telefón používal a neskôr ho  odpredal inej osobe za 5,- Eur,  hoci vedel, že pochádzal z krádeže, ktorej sa dopustil muž od ktorého telefón vzal. Obvinený mladík je stíhaný na slobode, no v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

 

Na smetisku nájdená mína

            Včera / 28.01.2015 / krátko po 14-tej hodine správca miestneho smetiska oznámil na  linku 158, že pri úprave terénu bol nájdený predmet,  ktorý tvarom pripomína bombu.

Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom po príchode na miesto zistila, že strojník buldozérom vyhrabal pri úprave terénu vojnovú muníciu – policajná hliadka miesto okamžite zabezpečila až do  príchodu pyrotechnika Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Ten potvrdil, že ide o protitankovú mínu, ktorú zaistil a prevzal na likvidáciu.  

Polícia vyzýva občanov, aby pri výkopových prácach, rôznych úpravách terénov, či prechádzkach v lesoch dávali pozor a zvýšili opatrnosť v súvislosti s takými  nálezmi. Ide predovšetkým o oblasti a miesta, na ktorých je väčšia pravdepodobnosť nálezu munície – pochádzajúcej  z obdobia druhej svetovej vojny.  V prípade nálezu zároveň žiadame občanov, aby s nájdenou muníciou nemanipulovali a okamžite kontaktovali políciu.

 

Neoprávnene vyrúbal 36 stromov

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Turany nad Ondavou vzniesol obvinenie 49 ročnému mužovi z obce Lomné, okr. Stropkov, pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

Doteraz zistené skutočnosti preukázali, že muž mal v presne nezistenom čase, v mesiacoch február až jún minulého roku,  v katastrálnom území uvedenej obce neoprávnene vyrezal celkovo 36 kusov dreviny / hrab obyčajný, topoľ osika, dub zimný, breza obyčajná, buk lesný a jelša lepkavá /. Obvinený muž svojím konaním spôsobil pre Slovenskú republiku zastúpenú Okresným úradom Stropkov spoločenskú škodu vo výške takmer 7.250,- Eur a pre nájomcu pozemkov škodu vo výške 140,- Eur. Páchateľovi v tomto prípade hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: npor. Ing. Jana Migaľová Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ PO

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...