Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Ukradli spravodajskú kameru, kabelu aj autorádia či autobatérie ...

Roman Ocelník

Krimi na dnes:

Polícia vyšetruje požiar turbíny

 

            V pondelok (23.2.2015) okolo 22,20 hodine došlo v areáli košickej spoločnosti v katastri obce Kokšov Bakša z doposiaľ neznámych príčin k požiaru na technologickom zariadení turbogenerátora, určeného na výrobu elektrickej energie pri spaľovaní komunálneho odpadu. Požiar na mieste uhasili príslušníci HaZZ o 23,50 hodine. Požiar poškodil zariadenie a časť objektu, spoločnosť predbežne vyčíslila škodu na 1.000.000,- eur. V tejto súvislosti včera vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach vykonal ohliadku miesta činu ako aj ďalšie procesné úkony a začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Zisťovateľ príčin požiaru HaZZ Košice úmyselné založenie požiaru vylúčil.

 

„Pupmárka“ si krátila chvíle stieraním žrebov

 

            Košickí policajti z prečinu sprenevery obvinili 30-ročnú Košičanku, ktorá od novembra 2014 do 22. januára 2015 ako zamestnankyňa jednej z čerpacích staníc v Košiciach, si počas jednotlivých služieb vyberala rôzne stieracie žreby v celkovom počte 57 kusov. Tie následne zotrela avšak za nich nezaplatila, čím spôsobila celkovú škodu za takmer 350,- eur. V prípade dokázania viny jej za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

 

Poľský kamionista „mal pod čapicou“

 

            Michalovskí policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 47-ročného občana Poľska. Tento včera (24.2.2015) o 11,05 hodine bol na štátnej ceste v obci Krčava (okres Sobrance), zastavený a kontrolovaný hliadkou Oddelenia mýtnej polície Krajského dopravného inšpektorátu Košice. Obvinený viedol ťahač zn. DAF s návesom, pričom dychovou skúškou na zistenie požitia alkoholu mu bola nameraná hodnota 0,49 mg/l alkoholu v dychu (1,02 promile). Policajti vodiča umiestnili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

 

Ukradli spravodajskú kameru, kabelu aj autorádia či autobatérie

 

Policajti intenzívne pátrajú po doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí sa včera vlámali do niekoľkých motorových vozidiel. V Košiciach medzi 13,20 a 13,45 hodinou na Bardejovskej ulici z osobného motorového vozidla zn. Škoda Fábia, ukradol páchateľ spravodajskú kameru a bezdrôtový mikrofón. Prešovskej spoločnosti spôsobil škodu vo výške 10.000,- eur. V Michalovciach na ulici Masarykovej medzi 18,00 a 20,00 hodinou sa páchateľ vlámal do motorového vozidla zn. AUDI A8. Z vozidla odcudzil príručnú pánsku kabelu s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 1.900,- eur. Spôsobil celkovú škodu za 2.400,- eur. V meste Čierna nad Tisou na uliciach Zimnej, Záhradnej, Školskej  a na Námestí pionierov sa páchatelia vlámali do ôsmych motorových vozidiel rôznych továrenských značiek (Fiat, Honda, Škoda, Daewo, Volkswagen, Citroen). Z vozidiel odcudzili takmer všetko čo našli a to doklady, autorádiá, USB kľúče, reproduktory, lekárničky, zdvihák, výstražný trojuholník, detský podsedák, sady kľúčov,  lyžiarske okuliare, autonabíjačku aj autobatérie a rôzne ponechané veci vo vozidle. Spôsobili celkovú škodu za takmer 1.900,- eur.

 

Auto nie je trezor ani výklad

Polícia žiada občanov, aby si ani pri krátkom opustení vozidla v ňom nenechávali rôzne cenné veci, ako napríklad fotoaparáty, kamery, mobilné telefóny, notebooky, navigačné systémy, doklady, finančnú hotovosť, kabelky, pracovné náradie, športovú výstroj, ale ani prázdne tašky a rôzne iné veci na viditeľnom mieste, ktoré lákajú zlodejov a často sa stávajú pre nich ľahkou korisťou. Pri krádeži vlámaním do vozidla často dochádza nielen k odcudzeniu vecí, ale aj k jeho nezanedbateľnému poškodeniu. Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor. Treba si uvedomiť, že pri opúšťaní vozidla a odkladaní vecí do kufra vozidla pred odchodom od vozidla na mieste kde parkujete, Vás môžu sledovať potenciálni zlodeji, ktorí si Vás ľahko vytipujú a pôjdu do Vášho auta „nakupovať“ už naisto. Ponechaním cenných vecí vo vozidle zvyšujete riziko vykradnutia vozidla a pamätajte... príležitosť robí zlodeja. Ak už chcete nechať veci v kufri svojho zaparkovaného auta, dajte ich tam na inom mieste ako parkujete. Pri opustení vozidla skontrolujte uzamknutie vozidla aj fyzicky a nespoliehajte sa len na centrálne uzamykanie. Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla z dôvodu, aby nedošlo k zničeniu možných stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa. Dodržiavaním týchto základných odporúčaní a rád chránime svoj majetok a eliminujeme tak možnosť stať sa obeťou tejto trestnej činnosti.

Zdroj: mjr. Ing. Alexander Szabó - hovorca KR PZ KE

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...