Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Navždy nás opustil Ján Zemeník

JÁN ZEMENÍK

...

Vo veku 51 rokov v stredu 25. februára 2015 nečakane a náhle zomrel dlhoročný vedúci oddelenia balistiky odboru kriminalistickej identifikácie Kriminalistického a expertízneho ústavu JÁN ZEMENÍK, pokladaný na Slovensku za jedného z najlepších expertov na zbrane. Jeho úmrtiu predchádzala náhla hospitalizácia v pondelok 23. februára.

Príslušníkom policajného zboru bol Ján Zemeník od roku 1991, keď pracoval pôvodne aj ako pyrotechnik. So svojimi kolegami dlhé roky skúmali zbrane a strelivo nielen z troch zbraňových amnestií, ale aj tisícky zbraní a streliva pochádzajúcich z trestnej činnosti.

JÁN ZEMENÍK


     

Ministerstvo vnútra vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým a blízkym Jána Zemeníka. Bol to expert na zbrane a balistiku, dlhoročný pracovník KEÚ PZ, ktorý sa významnou mierou zaslúžil aj o úspech zbraňových amnestií na Slovensku.

 Len prednedávnom Ján Zemeník na margo v poradí tretej zbraňovej amnestie uviedol, že tá sa síce končí 31. mája 2015 , no oficiálne pre pracovníkov oddelenia balistiky odboru kriminalistickej identifikácie Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ sa skončí až po preskúmaní poslednej zbrane, či s ňou nebol spáchaný trestný čin a preskúmaním posledného kusu streliva. "Ak predpokladáme, že budeme vykonávať len 2000 skúmaní, tak pri súčasnom personálnom obsadení toto skúmanie bude trvať zo dva roky," povedal. Logicky, podľa jeho vtedajších slov, v prípade, ak dožiadaní bude viac, tak skúmanie potrvá aj dlhší čas. 

Posledná rozlúčka so zosnulým kolegom bude  v stredu 4. marca 2015 o 16.45 v obradnej sieni Krematória v Bratislave.

...

Zdroj: MV SR

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...