Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Neučíme sa pre školu, ale pre život (Seneca)

SOŠ technická, Hviezdoslavova 5 v Rožňave

...

Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť je projekt, ktorý je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ a ktorého prioritná os je reforma systému vzdelávania a odbornej prípravy. Ide o zložitý proces s rôznymi reformami so zvyšovaním základného a odborného vzdelávania a prípravy na trh práce, pri priebežnom obnovovaní schopností školiaceho personálu.

   Uvedený projekt sa rozhodla realizovať SOŠ technická, Hviezdoslavova 5 v Rožňave. Školu navštevuje   402  žiakov  z okresov Rožňava, Revúca, Rimavská Sobota a Trebišov.

    Cieľom projektu je zefektívnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole, prostredníctvom nových metód a foriem  vzdelávania so zameraním na trvácnosť a praktické uplatnenie zručností. Špecifickým cieľom je skvalitnenie profesionálnych kompetencií pedagogických zamestnancov, ktoré im umožňujú zefektívňovať  výchovno-vzdelávací proces s využitím IKT ako nástroja na tvorbu a aplikáciu vzdelávacích programov vo výučbe.

    Do plnenia jednotlivých aktivít projektu sa  zapojili tak pedagogickí zamestnanci ako i žiaci. Rozbehlo sa niekoľko hlavných aktivít:

 

1.                   Vzdelávanie pedagogických zamestnancov

Do vzdelávacích aktivít projektu bolo zapojených 12 zamestnancov. S tým istým počtom prebehli aj školiace kurzy, ktoré boli zamerané na prácu s aplikačnými softvérmi v oblasti elektrotechniky, stavebníctva, na prácu s operačným systémom LINUX, na získanie kompetencií v oblasti programovania, diagnostiky a opráv osobných automobilov.

2.                   Využitie tradícií – cesta ku kvalite stavieb

 Aktivita je zameraná na  zmapovanie  špecifík starých stavieb s dôrazom na dokonalosť ich zhotovenia. Postupne sa predkladá žiakom  obraz o  remeslách pracujúcich s drevom, kovom, kameňom a keramikou, ako aj na práce súvisiace s prípravou, realizáciou stavby a na práce súvisiace s uvedením stavby do prevádzky.

3. Odborné predmety a odborný výcvik inovatívne

Hlavným cieľom aktivity je inovovať didaktické prostriedky  využívané vo výučbe odborných predmetov rôznych zameraní odboru mechanik elektrotechnik a autoopravár.

4. Cudzie jazyky inak

Cieľom je zmodernizovať a skvalitniť výučbu cudzích jazykov aplikáciou atraktívnych foriem a metód, či využitím metódy CLIL, a tým prispieť ku skvalitneniu komunikácie žiakov v anglickom a nemeckom jazyku. Účelom aktivity je zvýšenie záujmu žiakov o štúdium cudzích jazykov a prehlbovanie efektívnosti vyučovania aj prostredníctvom IKT.

5. Lesná a poľnohospodárska výroba inovatívne

 Ide o výučbu 2 ročných učebných odborov školy,  ktorú navštevujú väčšinou žiaci z rómskej komunity.  Odborný výcvik je realizovaný v areáli školy a okolitých lesných spoločenstvách.  V zime sa zhotovujú praktické výrobky do domácností z dreva a rôzne rezbárske výrobky. Na jar sa venujú pestovaniu priesad zeleniny a kvetín.

6.Aplikovaná matematika

Cieľom aktivity je upevňovanie matematických vedomostí a zručností a uplatnenie ich pri riešení praktických úloh v technickej a ekonomickej oblasti. 

7.Ako žiť zdravšie

Cieľom aktivity je viesť žiakov k osobnej hygiene, zodpovednosti za vlastné zdravie a životné prostredie ako aj vytvorenie podmienok na vykonávanie pravidelných pohybových aktivít. Realizáciou aktivity sa zameriava na zdravú životosprávu, pomoc prekonať nezdravé stravovacie návyky so zameraním na striedmosť, pestrosť a vyváženosť stravy.

...

SOŠ technická, Hviezdoslavova 5 v Rožňave

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...