Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Neostalo len pri slovách ...

ryby

...

Začalo to úplne nevinne, na jednej rybačke v roku 2008 , kde sa stretla partia športových rybárov z Mo SRZ Rožňava. Krátili sme si chvíľu rozhovorom, v ktorom sme dospeli k záveru, že v našej organizácii už niekoľko rokov chýba rybársky krúžok.

 

Hlavným problémom bolo, kde a ako začať. „Kde na to zohnať peniaze?“Padla prvá otázka.

 

Ešte niekoľko dní po rybačke mi táto myšlienka nedala spávať, tak som sa rozhodol, že oslovím mesto Rožňava. Vtedajší primátor mi vtedy prisľúbil sponzorsky finančnú pomoc. Vtedy som už začal na projekte pracovať. Ďalšou mojou úlohou bolo osloviť predsedu rybárskeho zväzu, Mo SRZ Rožňava, MVDr.Štefana Bílika a hlavného hospodára, p.Ondreja Plavuchu, kde sme si dohodli úlohy, ktoré každý z nás bude v budúcom čase plniť na 100%. Jednou z mojich prvoradých úloh bolo získať sponzorov a vytvoriť projekt na rozpočet opráv pivničných priestorov budovy Mo SRZ Rožňava, ktoré boli v dezolátnom stave. Takto sa začala budovať nová éra detského rybárskeho krúžku a rybárskej klubovne našich detí. V prvom rade bolo potrebné vybaviť plyn, za ktorý ďakujem p.Arpádovi Icsovi. Ďalej sa touto formou chcem znova poďakovať, za účasť na sponzorských prestavbách spomenutých pivničných priestorov a to p.Róbertovi Mankovi, p.Ľudovítovi Fábrimu a p.Alexandrovi Horváthovi, ktorí spomenuté priestory prestavali do moderného stavu. Táto časť budovy sa z môjho pohľadu stala novostavbou. p.Ondrej Plavucha a p.Erik Komjáty sa zas postarali o nábytkovú časť miestnosti, lavice, stoličky a rôzne vybavenie, ktoré bolo potrebné k funkčnosti rybárskeho krúžku. Za nábytkovú časť patrí poďakovanie p. Jankovi Klainovi, ktorý vyrobil úplne nový nábytok pre našu klubovňu detského rybárského krúžku.

 

Po necelom mesiaci sa kamenné pivničné priestory stali moderným prostredím, pre mladých rybárov. Po celkovej rekonštrukcii sme pozvali, predsedu rybárskeho zväzu MVDr.Štefana Bílika, aby sa prišiel pozrieť v akom prostredí chceme pracovať s deťmi. Ten po veľkom úžase a ohúrení, sa rozhodol vyčleniť finančnú hotovosť na skrášlenie ďalších priestorov pivnice, kde sme s vyššie spomínanými sponzormi doplnili priestory  o ďalšie miestnosti, a to kúpeľňu so sprchovým kútom a toaletou a ďalšie dve spoločenské miestnosti.

 

 

V dnešnej dobe sú už tieto miestnosti okrášlené plastovými oknami a mrežami. Za  prácu na mrežiach chcem poďakovať p.Pavlovi Žovinovi a p.Milanovi Piatkovi. Zhruba takto sa na tomto projekte pracuje už štvrtý rok. Medzičasom sa p.Ondrej Plavucha venuje deťom. S touto prácou mu v dnešnej dobe pomáhajú ďalší členovia miestnej organizácie, ktorí patria k športovým rybárom : p.Peter Majoroš, Bc.Robert Krusz, MUDr.Tibor Varga a p. Erik Komjáty.

 

Píše sa rok 2015 a naša práca stále pokračuje dobrým smerom ,, vychovať deti a mládež, aby si dokázali ustrážiť to, čo sme v rokoch nášej mladosti nedokázali mi ,,

 

Teší ma to, že zo založením tohto rybárskeho krúžku neostali ľudia len pri slovách, ale spoločnou prácou, a vďaka dobrej partii ľudí, aj sponzorov, ktorí prácu vykonávali, môžeme vychovávať našu mládež a viesť ich k športovému rybolovu. Právom som na našu prácu hrdý a som si istý, že po nás ostane kus pekných spomienok a kus dobre vykonanej práce, ktorú určite ocenia deti,aj mládež.

Autor článku: Ladislav Hlatky člen Mo SRZ Rožňava

...

ryby

ryby

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...