Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

S falošnými receptami na onkologické lieky neuspeli, polícia pátra ...

polícia pátra

Slovenskom v posledných dňoch otriasla kauza falošných receptov na onkologické lieky, ktorej sa nevyhol ani najvýchodnejší kút Slovenska – okres Trebišov.

Koncom marca „falošní pacienti“ navštívili minimálne štyri lekárne v okrese Trebišov, pričom predložili falošné lekárske predpisy vystavené jednou z bratislavských nemocníc na rôzne osoby z Trebišovského okresu. Záujem podvodníkov bol hlavne o liečivá zn. ZYVOXID, 600 mg, tbl a EXJADE tbl dsp 28x500 mg. Nakoľko v danom prípade ide o drahé lieky, ktoré sa v lekárňach skladujú iba minimálne, podvodníci po predložení receptov museli čakať na ich dodanie do lekární. Vďaka vyhodnoteniu a predvídavosti situácie mali trebišovskí policajti už jednotlivé lekárne „pod palcom“.

V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove začal trestné stíhanie pre zločin podvodu a trebišovskí muži zákona už čakali na príchod falošného onkologického pacienta. Začiatkom minulého týždňa (31.3.2015) dopoludnia sa ich predvídavosť vyplatila, keď do jednej z lekární prišiel pre lieky 33-ročný Vladimír z Malaciek, ktorý mal pri sebe aj falošný zdravotný preukaz na osobu z Trebišovského okresu. Polícia podozrivého muža na mieste zadržala. Na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove zo zločinu podvodu a v dvoch prípadoch zo zločinu podvodu spáchaného v štádiu pokusu 33-ročného muža obvinil. Zároveň vyšetrovateľ PZ podal podnet prokurátorovi na spracovanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby, s ktorým sa sudca Okresného súdu v Trebišove stotožnil. Za tento skutok obvinenému mužovi, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. V prípade, ak by si podozrivý uvedené liečivá z lekární odniesol, spôsobil by tak prevádzkovateľom jednotlivých lekární celkovú škodu vo výške 1950,76 €.

V súvislosti s vyšetrovanými prípadmi polícia žiada občanov o pomoc pri pátraní po osobe Štefan GAJDOŠ, nar. 28.3.1980, bytom Senica (toto v prílohe), ktorý sa v mieste trvalého pobytu nezdržiava, resp. jeho pobyt polícii nie je známy a  v uvedených prípadoch je podozrivý ako spolupáchateľ.

Zdroj:  kpt. Mgr. Jana Mésarová - hovorkyňa KR PZ KE

polícia pátra

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...