Ak si toto prečítate, rozhodne Vás prejde chuť na kuracinu za 1,50!
Skôr narodení iste spomínajú na film s Funesom ... kde sa v reštike podávali umelé jedlá. Fajne sme sa zasmiali, ako komédia super, no že by toto mohla byť realita by vtedy nikto nepripustil.
Realita je iná a práve teraz nás obchody kŕmia občas aj zdraviu ohrozujúcim odpadom.
Kupujete kuracie v cene 1,50 é za kilo? A si myslíte, že sa to v tej predajne cene dá aj kvalitne a poctivo vyrobiť? Určite nie kvalitné mäsko.
Dá sa vyrobiť 1,5 kg brojlerík za 6 týždňov. Celý deň žerie, večer má krátky odpočinok, potom sa rozsvietia silné reflektory, a tak sa im vytvorí počas noci ďalší deň a žerú a žerú. Nad ránom svetlo zhasne, kurky majú kus odpočinku a kolotoč pokračuje.
Potom ich stačí ešte napichať roztokom a zvýšiť váhu na takú, akú požaduje odberateľ.
Takto sa môže zvýšiť hmotnosť hydiny:
Vajíčka z klietkového chovu? Nosnice sú vystresované, pierka ozobané, občas si pochutnajú na mŕtvolach tých, ktoré toto stresové väzenie neprežili. Samozrejme, aj tu sa dá výnos zdvojnásobiť, keď im cez noc vytvoria deň. A tak majú nosnice v priebehu jedného dňa umelo vytvorené až dva a chovateľ má teda až 2 vajká denne od jednej.
Klietkový chov je veľmi stresujúci a je to doslova tríznenie. Kupovaním lacných vajec podporujete tríznenie zvierat!
Ak máte žalúdok, pozrite si celé video, ako sa majú nosnice v klietke:
Masaker hydiny z veľkovýroby sa nedá porovnať s pohodou sliepočiek v domácom chove:
!!! Avšak POZOR !!!
Ak kúpite hydinu z domáceho chovu, možno budete sklamaní. Mäsko bude tuhšie, pretože hydina behala po trávičke a má teda svaly.
Mäsko z veľkochovu je jemnejšie, keďže lacná hydina má vačšinou obmedzený pohyb, rýchlo rastie a veľakrát je napichaná.
Je teda na Vás, či to budete kupovať. Alebo kúpite deťom, vnúčatkám kvalitu alebo ich budete kŕmiť zdravie ohrozujúcimi výrobkami.
- prečítané 2041x