Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Úspech Rožňavských študentov

SOŠ Hviezdoslavova Rožňava

Úspech študentov SOŠ Hviezdoslavova v súťaži SYGA 2011 organizovanej spoločnosťou SIEMENS Slovensko, Bratislava.

V dňoch 14. a 15. apríla sa v Bratislave v areáli SIEMENS konala súťaž mladých študentov stredných škôl študujúcich v odbore automatizácia. Z 27 zúčastnených prác porota vybrala 10 najlepších prác. Medzi najlepších sa dostali aj naši študenti(ako jediný zástupca Košického samosprávneho kraja): Nikolas Senk a Milan Valentko spolu s pedagógom-majstrom Ronaldom Hrickom.

Súťaž bola na vysokej úrovni pod prísnym dohľadom odbornej poroty zloženej zo zástupcov SIEMENS Bratislava, VW Bratislava, STU FEI Bratislava. Po prezentácii svojich prác sa družstvá premiestnili do areálu Volkswagen Slovakia a.s., kde pracovníci VW pripravili prehliadku montážnej haly karosérií VW Touareg a Porsche Cayenne. Po občestvení pripavili pracovníci VW pre účastníkov súťaže prehliadku tréningového centra s možnosťou vyskúšať si, aké kritériá musia splniť novoprijatí zamestnanci VW.

V piatok čakalo na súťažiacich záverečné vyhlásenie výsledkov na STU FEI Bratislava. Zúčastnených privítal dekan FEI a previedla sa prehliadka laborarórií automatizácie, robotiky a elektrických pohonov. „Naším cieľom je pripraviť študentom možnosť reálne sa pripraviť na podmienky praxe, ktoré ich čakajú po skončení školy. Takto môžu prichádzať nielen do automobilového priemyslu mladí odborníci, ktorí sú na trhu veľmi žiadaní. Úroveň aj tohtoročných prác ukazuje, že táto naša dlhodobá stratégia je veľmi prínosná,“ povedal Marián Hrica, riaditeľ divízie Priemyselná automatizácia a technológie pohonov spoločnosti Siemens s.r.o.

Žial naši žiaci sa nedostali medzi prvých troch, ale keď berieme do úvahy, že naši boli len tretiaci a súperi štvrtáci, potom jednoznačne ich účasť bola víťazstvom a veľkou skúsenosťou, ktorú môžu využiť na budúci rok!

red.

SOŠ Hviezdoslavova Rožňava

tlač

Informátor -reklamno-informačné noviny pre Rožňavu a okolie zdarma do schránok



VW

Touareg ;)

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...